Ontvang Gratis 3 Offertes en Vergelijk op:
  • Prijs
  • Model
  • Onderhoudskosten
  • Levertijd

Traplift huren of leasen

Het huren of leasen van een traplift is een optie die door een aantal traplift bedrijven wordt aangeboden. Het huren van een traplift is vooral voordelig voor een korte periode (korter dan 2,5 jaar). Een traplift huren is ook een uitstekende optie wanneer u maandelijks een beperkt bedrag te besteden heeft. Op deze pagina zullen wij de kosten van het huren voor u verduidelijken en zetten wij het huren van een traplift af tegen het kopen van een traplift.

Het huren van een traplift op een rechte trap

Het railsysteem van een traplift vergt meestal wat maatwerk. Bij rechte trappen is het maatwerk dat vereist is echter minimaal en dit is dan ook de reden waarom deze trapliften een stuk goedkoper uitvallen. Wilt u een traplift kopen voor een rechte trap dan beginnen de prijzen vanaf €2750,-. Voor het huren van een traplift moet u uitgaan van 75 tot 100 euro per maand. Dit is echter alleen de huurprijs voor de stoel en de motorunit. Het railsysteem moet vaak worden gekocht of er moet een startbedrag hiervoor betaald worden omdat deze uniek voor uw situatie wordt gemaakt. Voor een rechte trap beginnen de prijzen hiervoor vanaf €750,- afhankelijk van het bedrijf waarvoor u kiest.

Kosten kopen nieuwe traplift vanaf: €2750,-

Kosten huren nieuwe traplift vanaf:
Jaarlijkse huurkosten( €75,- x 12)= €900,-
Kosten aanschaf railsysteem: €750,-

De kosten voor het eerste jaar beginnen dus vanaf €1650,-. Vanaf het tweede jaar betaalt u 900 euro per jaar. Onder de 2 jaar is het huren van een traplift dus voordeliger dan kopen.

Het leasen van een traplift op een trap met bochten

Heeft u een trap met één of meerdere bochten dan liggen de prijzen voor het huren van de traplift en het kopen van het railsysteem een stuk hoger. Omdat er veel maatwerk verricht moet worden aan het railsysteem zal deze gemiddeld €2000,- kosten. Het huurbedrag zal ook een stuk hoger liggen tussen de 120 en 150 euro per maand. De prijs om een nieuwe traplift te kopen voor een traplift met bochten begint vanaf €6000,-. Dit is een flinke investering waardoor huren voor sommige situaties beter uitkomt.

Kosten kopen nieuwe traplift vanaf: €6000,-

Kosten huren nieuwe traplift vanaf:
Jaarlijkse huurkosten( €120,- x 12)= €1440,-
Kosten aanschaf railsysteem: €2000,-

De kosten voor het eerste jaar beginnen dus vanaf €3440,-. Vanaf het tweede jaar betaalt u €1440,- euro per jaar. Onder de 2,5 jaar is het huren van een traplift dus voordeliger dan kopen.

Voordeel van het huren van een traplift:

  • Gratis onderhoud en service
  • De traplift wordt gratis verwijderd wanneer deze niet meer nodig is
  • U betaalt maandelijks waardoor u niet in één keer veel hoeft te investeren
About the Author