Ontvang Gratis 3 Offertes en Vergelijk op:
  • Prijs
  • Model
  • Onderhoudskosten
  • Levertijd

Een traplift verkopen of laten verwijderen

Wanneer de traplift niet meer in gebruik wordt genomen kan deze vaak gratis verwijderd worden door het traplift bedrijf dat de traplift heeft geplaatst ofwel door een onafhankelijke monteur. Als de traplift niet te oud is of nog in een goede staat verkeert kan deze in sommige gevallen zelfs worden over gekocht. Traplift bedrijven kunnen het railsysteem en andere onderdelen bijvoorbeeld nog recyclen of hergebruiken. Wanneer de traplift nog in een zeer goede staat is kunnen zij deze zelfs renoveren en doorverkopen als tweedehands traplift.
Wilt u weten of uw traplift nog geld waard is? Vraag dan offertes aan voor het verkopen of verwijderen van uw traplift.

Voor hoeveel kan ik mijn traplift verkopen?

Gaat het om een wat ouder model dan kunnen traplift bedrijven hier vaak weinig mee en zullen zij hooguit aanbieden de traplift gratis voor u te verwijderen. Is uw traplift echter van een recenter model (afgelopen 5 jaar) dan is deze nog wat geld waard. Vaak krijgt u dan enkele honderden euro’s afhankelijk van het model en de staat van de traplift. Vaak kunt u het meest krijgen van het bedrijf van wie de traplift afkomstig is, maar onafhankelijke traplift bedrijven bieden soms nog aardige bedragen. Vergelijkt u bij ons tot 3 offertes dan weet u bij welk bedrijf u het beste bedrag krijgt voor uw traplift. Punten waar bedrijven op letten waar zij uw traplift willen kopen zijn:

  • De staat van de motorunit
  • Eventuele slijtage van de stoellift
  • Hoelang is de traplift in gebruikt geweest?
  • Modeltype

 

Kan ik mijn traplift privé of particulier verkopen?

Het is niet aan te raden een traplift aan een particulier te verkopen. Een traplift bedrijf plaatst alleen tweedehands trapliften die zij zelf hebben gecontroleerd. Verkoopt u uw traplift aan een particulier zullen zij deze dus zelf moeten plaatsen met de nodige gevaren voor de veiligheid. Verkoop een traplift dus altijd aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in trapliften. Bovendien is het railsysteem van een traplift vaak gebaseerd op maatwerk waardoor deze vaak niet past in andere woningen.

Hoeveel kost het verwijderen van een traplift?

In veel gevallen kan dit gratis gebeuren. Het verwijderen van een traplift is binnen een dag gebeurd en neemt dus weinig tijd in beslag. Bovendien kan het bedrijf dat de traplift komt verwijderen vaak onderdelen of de gehele traplift hergebruiken. Is uw traplift nog in een goede staat en heeft u een recent model van de afgelopen 5 jaar dan krijgt u zelfs nog een paar honderd euro voor de traplift.

About the Author