Ontvang Gratis 3 Offertes en Vergelijk op:
  • Prijs
  • Model
  • Onderhoudskosten
  • Levertijd

De traplift vergoeding en subsidie in Vlaanderen

Wanneer het traplopen niet meer zo makkelijk gaat is het installeren van een traplift een goede optie om ervoor te zorgen dat u weer makkelijk gebruik kan maken van de trap. Trapliften vereisen echter wel een flinke investering. Voor een traplift voor een rechte trap beginnen de prijzen vanaf €2750,-. Wanneer u een trap met één of meerdere bochten heeft beginnen de prijzen vanaf €6000,-. U hoeft dit niet in alle gevallen zelf te betalen er is een traplift vergoeding en er zijn aanvullende subsidies en premies die u helpen bij het aanschaffen van een traplift.

Het aanvragen van vergoedingen kan veel tijd en moeite kosten. Een goede voorbereiding op het proces kan een sneller en beter resultaat betekenen. Daarom is het vaak handig om een traplift bedrijf u te laten begeleiden in dit proces. Zij kennen immers het proces al geen ander. Hun advies verhoogt uw kans op goedkeuring op een aanvraag van een traplift subsidie.

Traplift vergoeding aanvragen: Vlaamse aanpassingspremie voor ouderen

Bent u ouder dan 65 jaar dan komt u in aanmerking voor deze traplift vergoeding. Deze vergoeding kunt u aanvragen bij het Agentschap Wonen Vlaanderen. Het Agentschap Wonen Vlaanderen zal vervolgens uw aanvraag behandelen en beoordelen of u in aanmerking komt voor een traplift vergoeding.

Hoeveel vergoeding kan ik krijgen?

De vergoeding is inkomensafhankelijk en het gezamenlijk inkomen van het huishouden mag niet meer dan €29.000.- per jaar bedragen. Voldoet u aan deze eisen kunt u 50% van de traplift vergoed krijgen tot een maximum bedrag van €1250,-.

Vaak kunnen traplift bedrijven u helpen en adviseren bij het aanvragen van een traplift vergoeding. Neemt u contact op met de bedrijven en volgt u de juiste stappen heeft u een hogere kans om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Deze instantie (het VAPH) stelt een traplift vergoeding voor personen jonger dan 65 jaar met een handicap. U dient zich in te schrijven bij het VAPH en vanaf dat moment krijgt een VAPH nummer toegewezen dat u uw levenlang kunt gebruiken. Met u momenteel ouder dan 65 maar heeft u zich ingeschreven vóór uw 65e dan komt u nog in aanmerking voor deze traplift vergoeding. Na inschrijving kunt u uw situatie laten beoordelen door het VAHP. Zij beoordelen elk geval individueel. Bij goedkeuring kunt u in sommige gevallen het gehele bedrag van de traplift toegewezen krijgen tot aan een maximaal bedrag van €8334,-.

Lokale subsidies en premies

Sommige gemeentes geven nog lokale subsidies en premies voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen. Informeer bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor een subsidie of premie voor een traplift.

About the Author